Facebook YouTube

NHF Historik

 

 

 

 NHF och NHF Sweden genom tiderna

 2016 Nedan följer en redovisning av vad som har hänt inom NHF Sweden/NHF under 2016, det senaste först…

 

 

   • NHF Sweden skrev ett remissyttrande angående Läkemedelsverkets förslag om att chockhöja avgifterna för ansökan om registrering av Homeopatiska Läkemedel, Naturläkemedel och Traditionellt växtbaserade läkemedel. Vi har inte bara kunnat avslöja att Läkemedelsverket har räknat fel i de underlag som de har sänt in, utan deras begäran om ökade avgifter är dessutom inte är förankrade, med hänsyn till den senaste årsredovisningen. http://www.thenhf.se/wp-content/uploads/2016/08/Remissyttrande-NHF-Sweden-F%C3%B6ren-SARA-2016-08-20.pdf

 

   • NHF Sweden har gjort ett öppet brev, i form av en inspelning, ställt till Regeringen och Riksdagsledamöterna, Statsminister Stefan Löfven och Hälsominister Gabriel Wikström angående Regeringens lagvidrighet vad gäller antroposofiska läkemedel och Läkemedelsverkets chockhöjning av naturliga läkemedel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015  Nedan följer en redovisning av vad som har hänt inom NHF Sweden/NHF under 2015, det senaste först…

 

   • NHF – Framgång i Codex Alimentarius
    NHF har varit framgångsrika och lyckats att få upp näringsreferensvärdet för olika vitaminer och mineraler från bottenlåga nivåer. Här är en rapport från det senaste Codex-mötet om Nutrition och Livsmedel.

 

   • NHF Sweden korar årets vinnare av glasstatyetten
    Styrelsen valde förslaget om radiokanal för att det möjliggör att nå ut till en bred publik, i många olika hälsofrågor, på tider när åhöraren själv vill. NHF Sweden vill nu starta en webradio/poddradio som kan göras i mån av tid och efterlyser någon som tycker att detta skulle vara roligt att pyssla med… ta då kontakt med styrelsen. Stort grattis till Ulf Andersson Saxstorp från styrelsen. Ulf kommer att mottaga statyetten vid årsmötet i mars 2016.

 

   • NHF Swedens årliga tävling
    NHF Sweden utlyser för första gången vår Hälso-/Hälsofrihets-tävling, som ska utlysas varje år. Vinnaren belönas med NHF Swedens glasstatyett.

 

   • NHF Sweden skriver ett ÖPPET BREV TILL HDLars Johansson samt Sydsvenska Dagbladet; Pia Rhenquist om drevet mot Ionosil, kolloidalt silver.

 

   • NHF Sweden verkar för renare och grönare planet utan GMO
    NHF Sweden startade sitt “Indien anti-GMO och pro ekologiskt”-projekt. Indien står inför stora utmaningar med väderförändringar som hotar slå ut odlingarna, och problem med GMO. Detta gör det svårt för bönder att överleva och 200 000 bönder har redan tagit sitt liv. Gangi Setty hjälper bönder, genom nytänk i jordbruket och förenar det med den kunskap som finns inom permakulturen. Han har även startat en lokal fröbank som ska ta tillvara de lokala sorterna, utan GMO.
    NHF_planterar

 

   • Den 10 juni är ett avgörande angående det omtvistade TTIP, då det sker en omröstning i EU-parlamentet. NHF Sweden skriver till de svenska EU-parlamentarikerna. NHF Skriver till alla 749 EU-parlamentariker. TTIP hotar hälsofriheten och kan helt kullkasta demokratiskt fattade regeringsbeslut i enskilda länder.
    NHF Swedens brev till politikerna
    NHF´s brev till alla de 749 EU-parlamentarikerna
    (Bara ett par dagar innan utsatt datum meddelades det att omröstningen är uppskjuten)

 

   • NHF Sweden firar 60-årsjubileum på Lögnäs gård i Laholm

nhf60

Tack till alla som gjorde 60-årsjubileumet oförglömligt!!

Nedan följer föreläsningarna som hölls under NHF Swedens 60-årsjubileum

Scott Tips, jurist och president i NHF:s moderorganisation berättade om hälsa, hälsofrihet, Codex Alimentarius och om sitt arbete i Codex, hur det fungerar samt om hoten och inte minst vad vi själva kan göra.

Linda Karlström föreläste med temat “Vaccinationer – nyttigt eller farligt”. Hon fördjupade sig i ämnet efter att dottern insjuknade i tbc efter ett vaccin mot just tbc.

Michael Zazzio är forskare, och har forskat fram en eminent tinnitus/hyperakusi-behandling. Han berättade om sitt arbete kring att hjälpa en utsatt patientgrupp som det inte finns så mycket hjälp för i den konventionella vården.

Anders Sultan föreläste om hälsa, hälsofrihet och kolloidalt silver, samt sina erfarenheter kring hetsjakten på kolloidalt silver, där både tidningar och myndigheter verkar ha brutit mot lagen i sin kamp för att stoppa produkten. 

Sara Boo berättade om hälsa, hälsofrihet och om hur alternativmedicinen och vår rätt att hålla oss friska med örter, hälsokost, frön/livsmedel och homeopatika allt mer begränsas.

 

Vi passade på att demonstrera mot GMO, March Against Monsanto.

 

   • NHF Swedens sekreterare Marina Ahlm skickar brev tillsammans med Vaccin.me och kräver svar av myndigheterna angående vaccinationer. Brev till ansvariga myndigheter

 

 

   • NHF Sweden har sänt in lite frågor angående Chemtrails. Finns de? Varför ser himlen olika ut två till synes lika dagar?? Vi har skickat till Vädret på SVT, SMHI, Luftfartsverket, och till Försvarsmakten. Här är svaren som vi fick: http://www.thenhf.se/smhi-om-chemtrails/


   • NHF Sweden deltar i Landsbygdsupproret i Växjö för en ny era av hälsofrihet, en frisk och levande landsbygd för friskare människor, nationell självförsörjning och mot alla former av global imperialism och nationellt myndighetsförtryck http://www.thenhf.se/nhf-sweden-i-landsbygdsuppror/

 

 

   • NHF Sweden skriver en debattartikel “Miljöpartiet sviker sina väljare” för Kurera, om hur de kunde gå med på att de rödgröna godkände sex GMO till försäljning i EU:  http://kurera.se/miljopartiet-sviker-sina-valjare/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utöver detta så skriver vi fortlöpande artiklar på vår hemsida www.thenhf.se och lägger ut hälsorelaterad information på NHF Swedens facebooksida

 

 

 

2014
suzanne_humphries_NHF_Sweden

Swedish Team with Suzanne Humphries

 

 


 


 

 

 • NHF Sweden påbörjade uppdraget att föra en dialog med myndigheter som IVO (Inpektionen för Vård och Omsorg), Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och Läkemedelsverket samt verka för att utbilda tjänstemännen om gällande sjukvårdslagstiftning.

 

  • NHF Sweden påbörjade planeringen för en kampanj ”Act against GMO”, där NHF Sweden kraftfullt ska agera för ekologisk odling i Indien. Projektet går ut på att förse Indiska bönder med konventionella/ekologiska fröer och på så sätt få dem ur klorna på företag som Monsanto.
   


 2013  

 • NHF Sweden aktiverades och föreningen startade sin facebook-sida och hemsida www.thenhf.se.

Swedish Skane-team with Scott Tips

 • Scott Tips, president för NHF, bjöds in till föreläsningar runt om i Sverige för att tala om Codex Alimentarius.

 

 

 2011-2012   bokbild_codex

 

2000-talet  

 • NHF kämpar mot restriktiva Codex Alimentarius-lagar, vilka baseras på ”skräpforskning”. Lagarna riskerar att begränsa tillgången till nyttiga och effektiva vitaminer och mineraler och samtidigt tillåta höga nivåer av toxiner i mat.

 

 • NHF finns i 20 länder

 

 1990-talet  

 • NHF lobbade för att få igenom the ”Diatary Supplement Health and Education Act of 1994”, kämpade mot besprutning med bekämpningsmedel, spred allmän utbildning om vacciners farlighet och fortsatte kämpa emot fluoridisering.

 

 1980-talet  

 • NHF fick igenom att allmänt erkännande av akupunktur.

 

 1970-talet  

 • NHF drev en mycket framgångsrik kampanj mot fluoridisering.

 

 1960-talet  

 • NHF koordinerade en kraftfull kampanj för att hjälpa kiropraktorer för att få legitimation i över 40 stater

 

 1950-talet  

 • NHF kämpade för och vann striden för obligatorisk inspektion av hönseri.

 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home NHF Om oss NHF Historik