Facebook YouTube

Varför ska man bli medlem i NHF Sweden?

NHF Sweden

Känner du att du vill göra en förändring i världen men inte riktigt vet hur? Då är organisationen NHF är något för dig. 

NHF har som syfte att utbilda konsumenter i hälso- och frihetsfrågor. NHF vill skydda den enskildes rätt att själv kunna välja att konsumera hälsosam mat, ta kosttillskott och använda alternativa terapier samt arbetar för att öka medvetenheten i olika hälsofrågor. Våra intresseområden hittar du här.

National Health Federation, NHF, är en internationell och ideell organisation som är unik på två sätt:

 • Det är världens äldsta internationella hälsofrihetsorganisation för konsumenter och firade 60 år 2015. Det är också en global förening som har dotterföreningar i 20 länder.
 • Det är den enda organisation, med inriktning på hälsofrihet, med mandat att både närvara och föra sin talan vid Codex Alimentarius-möten. I Codex sätts de internationella standarderna för livsmedel och kosttillskott. Med andra ord, NHF befinner sig där som våra globala lagar skrivs, och kan vara med och påverka.

 

NHF startades i USA av olika läkare och vårdgivare som var trötta på att förföljas av regeringen och dess organ samt statliga medicinska styrelser bara för att de försökte hjälpa sjuka människor. NHF är idag nationens ledande ideella konsumentorganisation för hälsofrihet och hälso-rättigheter under de senaste 60 åren. National Health Federation har tusentals medlemmar som delar federationens mål att ge medborgare över hela världen fullständig tillgång till alla sorters hälsoprodukter, kosttillskott och behandlingar utan otillbörligt ingripande från staten. NHF var med och fick kiropraktorena lagligen erkända och licenserade i över 40 delstater i USA.

NHF har yttrandestatus i Codex Alimentarius (där mat och dryckesstandarder fastställs för 99% av världens befolkning) och NHF är där oftast den enda rösten som skyddar konsumenten från farliga och toxiska livsmedel, samt verkar för tillgång till hälsoprodukter. Bland annat har NHF lyckats få ner nivåerna på hur mycket aluminium som får finnas i livsmedel. NHF såg även till att rester av veterinärmedicinen zilpaterol inte får finnas i livsmedel, och har även lyckats förmå Codex att inte anta giftiga nivåer av kvicksilver i fisk. NHF pläderar även för ekologiskt, och givetvis har NHF även satt stopp för de sinnessjukt låga doser i vitamin/mineralpreparat som annars hade antagits. Vidare har NHF fått bort 9 av 10 djurantibiotika som används i livsmedelsförsörjningen.


 

Vad vet du om Codex Alimentarius?

Visste du att den:

 • Hotar tillgången till naturlig och hälsosam mat?
 • Vill begränsa våra kosttillskott?
 • Hotar tillgången till naturlig och alternativmedicinsk behandling?
 • Hotar ekologisk odling?
 • Främjar genmanipulerade produkter?
 • Främjar stora bolag som Monsanto med flera, så att de kan få total kontroll över våra livsmedel, kosttillskott och hälsokost?

Scott Tips, på bilden nedan, åker på alla Codexmöten som han hinner med för att kämpa för vår rätt för ren och giftfri mat och hälsokost. I februari 2017, åker NHF Sweden på sitt första Codex-möte för att vara med och påverka angående kryddor och kulinariska örter. Att kunna delta i dessa möten, och kunna påverka i vår strävan mot hälsofrihet är möjligt tack vare våra medlemmar. NHF är den enda rösten i Codex som kämpar för hälsofrihet.

Scott_Tips


bokbild_codex Scott Tips har även sammanställt och redigerat en bok i ämnet med titeln ”Codex Alimentarius – Global Livsmedelsimperialism”. Lisa och Per Hellman som startade NHF Sweden har ombesörjt att boken har översatts till svenska. Du får veta hur Codex Alimentarius styr faktorerna som påverkar din hälsa, hur kontrollnätet sprids över både individer och företag och varför det inte talas om detta i de vanliga medierna samt vad du behöver veta för att skydda dig själv och din hälsa.

               Beställ boken här 


Var med och verka för att skapa en bättre framtid för oss och kommande generationer, för våra barn och barnbarn

 


Vad gör NHF Sweden?

NHF Sweden är en väldigt aktiv förening. Sådant som vi kämpat hårt för fortfarande kämpar för är antroposofin och homeopatin, mot angreppen på kolloidalt silver och mot förbudet på CBD-olja. Vi upplyser även om fakta vad gäller vacciner, och har bland annat anordnat en uppskattad vaccindebett i Göteborg. Föreningen har även hållit föredrag i ämnet, och även bjudit in föreläsare, tex Suzanne Humphries och Ann-Charlotte Stewart, samt Linda Karlström. Vi har anordnat en hel del föreläsningsevent, inom olika ämneskategorier.

Scott Tips som är president i NHF är advokat och en erkänd expert inom FDA-lagstiftning, narkotikalag, läkemedelslagstiftning, varumärkeslagstiftning och skatteskyddslagen i USA. Scott Tips är även ordförande för NHF Sweden.

Genom Michael Zazzio så har föreningen djup kunskap i den svenska hälso- och sjukvårdsjuridik och Zazzio är även den som har slagit hål på begreppet “vetenskap och beprövad erfarenhet” vilket sjukvården har använt härskartekniskt för att få bort terapier som man ogillar. Det finns ännu många myter som lever kvar inom sjukvårdseliten som vi inom NHF Sweden vill komma till rätta med.

Vi har ett ekologiskt trädprojekt i Indien, eftersom de indiska bönderna har slagits ut hårt utav GMO (genmanipulerade grödor) och torka vilket har lett till att 300 000 b

for-din-halsofrihetönder har tagit livet av sig. Även de inhemska, lokala fröna och den sortrikedom som fanns börjar försvinna och vi hjälper till att bevara det genom att stötta Green Tree Foundation. På grund av tidsbrist, är detta projekt dock vilande.

 

Vi är aktiva med att skriva artiklar inom hälsa och hälsofrihet, sjukvård, medicin, alternativ medicin m.m både på vår hemsida och i olika nättidningar. Vi bevakar en rad olika områden som du kan läsa mer om under fliken “våra kärnämnen“.

Vi deltar även i olika demonstrationer, tex March Against Monsanto och i Landsbygdsupproret.

Här kan du läsa mer om vad vi har gjort. Läs mer


 

NHF Sweden startar sin medlemstidning

Tidningen Hälsofrihet

halsofrihet

ID-10049842

NHF Sweden startade tidningen Hälsofrihet år 2017.  En papperstidning, som kommer hem i din brevlåda med 4 nummer per år och handlar om hälsa, hälsofrihet, alternativmedicin, medicin inklusive vaccin, samt om kost och kostråd m.m.

Vi synar myndigheter som Läkemedelsverk och Livsmedelsverk, deras råd och förehavanden liksom Landsting/regioner och sjukvård. Vi ger oss in i hälso- och sjukvårdspolitiken liksom hälso- och sjukvårdsjuridiken.

Vi berör även jordbruksfrågor genom intresset för ekologiskt, anti-GMO och hemmaodling. Kort sagt allt mellan himmel och jord som kan tänkas ha med hälsa och hälsofrihet att göra.

Vi kommer inte att trycka några större extraupplagor, utan om du vill vara säker på att få tidningen, så ska du betala in din medlemsavgift redan nu. Blir du medlem senare under det året så kommer de nummer som redan har kommit ut för året att skickas till dig. (Om pappersversionen skulle ta slut så får du tillgång till tidningen elektroniskt.)

ObsDu kan även ge bort ett medlemskap som gåva/julklapp

Så här enkelt blir du medlem! >> Gå till formulär

>> mer info om priser

 


 

 

 

 

Share

4 Responses

 1. Tini van der Poll Andersson

  Ansöker om att bli en stödjande medlem i NHF Sverige

  Sätter in avgift på konto omgående, märkta med mitt namn.

  MVH Tini van der Poll Andersson

 2. Maja Skogjordh

  Vill gärna bli medlem. Det här är viktigt.
  /Maja

  • nhfseadmin

   Du är varmt välkommen. Medlem blir Du genom att betala in 150 :-
   på vårt bankgiro 445-6182

   Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter, namn, adress telefon samt e-mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Besök NHF:s Modersida, USA

nhf_international
Home Varför ska man bli medlem i NHF Sweden?